1 september, 2015

Veckobrev inför v.23

SIMNING, SAMTAL OCH GÖRA KLART

Denna vecka har vi haft väldigt roliga idrottslektioner med ”Frasse” på Vanadis. Eleverna har fått träna sin vattenvana och simkunnighet. Sedan har vi haft avslutningssamtal och bland annat gått igenom resultaten på Nationellaproven. Jag är väldigt stolt över elevernas resultat. Snart är denna termin slut och vi har börjat göra klart samt städa lite. Efter avslutningen kommer ytterligare några samtalstider att erbjudas.

Nästa vecka:

Den sista veckan i lågstadiet. På måndag och tisdag är det ledigt. På onsdag har vi en gemensam utflykt för alla treor i Hagaparken. Vi är tillbaka på skolan till 14.00. På torsdag ska vi städa i klassrummet och på hyllorna. Vi vill att ni skickar med en papperspåse så de kan bära hem alla saker. Vi ska också hinna med att titta på fotbollsmatchen mellan 9:or och lärare.

Avslutningen:

Vi träffas i Matteuskyrkan klockan 09:05 Barnen sitter i bänkarna och ni får hitta plats på läktaren eller längs sidorna i kyrkan. Efter kyrkan är ni välkomna till klassrummet där vi avlutar terminen och tiden på lågstadiet.

Läxa:

Lämna in svaren och texten om Forntiden (senast torsdag).

Lämna in en lapp med favoritglassen (GB Glace) rättstavat och namn (onsdag).

Veckobrev inför v.22

FRIIDROTTSDAG OCH KORT VECKA

Veckan som gick var väldigt kort och hoppas alla får en skön ledighet. Trots den korta veckan hann vi med en väldigt lyckad friidrottsdag på Zinken.

Nästa vecka:

Vi börjar veckan med simning på Vanadisbadet. Därför har vi samling redan 08:00 på gården. Tag med simkläder, handduk och vattenflaska. Vi kommer även simma på onsdagens idrottslektion.

• Måndag 29/5, Simning på Vanadisbadet. Samling 08:00 på gården.
  • Avslutningen sker i år i Matteuskyrkan den 9/6 kl. 09.15.

Veckobrev inför v.21

ÖVERNATTNING, SPIDERWICK OCH PICK UP POEMS

Veckans höjdpunkt var övernattningen på skolan. Det var väldigt spännande och roligt. Vi grillade korv och gick på tipsrunda, upptäcksfärd, disco m.m. Jättelyckat! Vi har även arbetat med karaktäsbeskrivningar och analyserat filmen Spiderwick. På engelskan har vi läst och gjort pick up poems, som handlar om uppdrag. Både roligt och lärorikt.

Nästa vecka:

Nästa vecka blir en kort vecka, men på måndag är det personalmöte (APT) och skolan stänger tidigt, 15:45.
På onsdag är det friidrottsdag på Zinkendamms IP. Vi samlas i skolan vanlig tid 08:15 och åker sedan till ”Zinken”. Tag med matsäck, idrottskläder för utomhusbruk. (Kläder efter väder). Vi är tillbaka på skolan i vanlig tid.

• Måndag 22/5 Personalmöte (APT). Skolan stänger 15:45.
  • Onsdag 24/5 Friidrottsdag
  • Torsdag och fredag 25-26/5 Ledigt Kristi himmelsfärd
  • Avslutningen sker i år i Matteuskyrkan den 9/6 kl. 09.15.

Veckobrev inför v.20

VERNISSAGE, UPPTRÄDANDE OCH EIRA-BLADET

Denna vecka hade vi vernissage som en avslutning på vårt temaarbete ”Människans utveckling- Från apa till viking”. Det var jättekul att så många kunde komma till vernissagen och det fina uppträdandet i Aulan. Det har varit roligt att följa dramaarbetet som gått hand i hand med terminens tema. Ett särskilt tack till Sara som varit ansvarig. Fritids arrangerade även en väldigt lyckad fest på gården som var väldigt uppskattad. Vi avslutade veckan med att börja göra en egen tidning…arbetsnamnet är Eira-Bladet.

Tack för veckan!

Pål, Joel och alla andra fantastiska åk3-pedagoger.

Nästa vecka:

På torsdag är det övernattning, se inbjudan och glöm inte att anmäla om ni ska vara med. Annars så fortsätter vi med Eira-Bladet.

Övrigt:

• Klämdagar 26 maj och den 5 juni. Om ni har behov av omsorg de dagarna får ni höra av er till Joel.
  • Köket behöver veta vilka barn som ska äta på avslutningsdagen. Det finns en lista utanför klassrummet som ni kall fylla i, tack.
  • Ni som ska säga upp platsen i skolbarnsomsorgen kan få en blankett av fritids. Uppsägningstiden är en månad.

TREVLIG HELG

Veckobrev inför v.19

Eira 3a

JÄRNÅLDERSBY, KODNING OCH RUNOR

Veckan var full med kontraster från vår forntid och framtid. Vi startade veckan med att besöka Gunnes Gård, där vi fick uppleva hur det var att leva förr. Det var väldigt lyckat och alla vill stanna i forntiden… i alla fall för en dag. Sedan har Eirabarnen kodat och programmerat och deras prestationer och idéer är imponerande. Vi avslutade veckan med att göra runor och producera Eira Nytt (denna gång frivilligt). De andra jobbade vidare med att programmera eller skriva egna sagor. Det märks att de är redo för åk 4! Underbara barn och fantastiska elever!

Pål, Joel och alla andra fantastiska åk3-pedagoger

Nästa vecka:

På torsdag är det vernissage med dramauppspel. Mer info kommer på måndag.

Kom ihåg:

• Den 11/5 kl. 14.30 är ni välkomna på vernissage och dramauppspel. Välkomna! (mer info kommer)