27 november, 2016

4 c

SV:

Vi arbetar med romanprojektet ”Monstret”, ett kapitel skrivs färdigt varje vecka.

Mer information om vad vi gör på lektionerna se:Emmasblogg

MA:

Vi har börjat i vår nya matematikbok och kapitel 1 handlar om bråk. Ett roligt kapitel som eleverna tycker om. Vecka 7 är Felix sista vecka hos oss. Vecka 8 kommer Erik Sundelius tillbaks från sin föräldraledighet och undervisar eleverna den sista veckan. Vecka 10 kommer Zandra Zettergren som tar över efter Karin Fridén.

NO:

Vi arbetar med lektioner som ger oss poäng i batterijakten!

Vi har tittat närmare på Galvani, Franklin och Volta, diskuterat deras uppfinningar och arbetat i grupp samt gjort en gruppbild där varje person finns beskriven på en tidsaxel och lite kort om personens uppfinning.

För mer information om vad vi gör på lektionerna se: liselottesblogg.matteusskolan.com

EN:

Läxa

Till vecka 10 ska ni lära er analoga klockan på engelska.

Ni har fått ett övningshäfte som ni ska träna hemma i.

Detta ska inte lämnas in till mig utan enbart användas som övning.

För att kunna säga vad klockan är behöver ni även kunna siffror.

Därför ska ni även öva på siffrorna 1-100.

Ett tips kan vara att, förutom använda sig av träningshäftet, spela elevspel och titta på videos på youtube.

Lycka till.. ?

För mer information om vad vi gör på lektionerna se Emmasblogg

SO:

Superkul att lyssna på när eleverna redovisade sin läxa i smågrupper. Både jag och eleverna tyckte att det var väldigt intressant att få höra om hur det var förr. Nästa vecka kommer vi att arbeta med begreppet ”skola”.

IDH:

BL: