10 augusti, 2015

Åk 8

Välkomna till Team 8

Välkommen till läsåret 2016/17!

Vi som arbetar i Team 8 är:

Anders Nordin - drama (anders.nordin@stockholm.se)
Erik Pålsson - musik (erik.palsson@stockholm.se)
Inger Strandberg - ma/no (inger.strandberg@stockholm.se)
Oscar Studeny- sv (oscar.studeny@stockholm.se)

Shirzad Anjini- resurs/so (sherzad.anjini@stockholm.se)

Lina Frank- resurs (lina.frank@stockholm.se)

Språklärare:
Franska - Ajantha Ljungqvist (ajantha.ljungqvist@stockholm.se)
Spanska - Carola Rivero (Carola.rivero@stockholm.se)

Hej alla föräldrar till blivande elever i år 9!

Nu äntligen har det efterlängtade sommarlovet kommit!

Läsåret som gått har innehållit massor med spännande aktiviteter. Vi har varit på riktigt bra biobesök där vi sett två franska filmer, Samba och Nykomling. Även teaterbesök Othello och besök på Vetenskapens Hus samt en dansföreställning på Dansens Hus med dansgruppen Rut Roos. Icke att förglömma är Dramatens uppsättning av Figaros Bröllop som var mycket uppskattat av våra elever. Vi har även hunnit med Prao i två veckor, vilket blev ett bra avbrott från skolarbetet och eleverna kom tillbaka med förnyade krafter och studiemotivation. I våra skolämnen har allt från människokroppen, organisk kemi, bildförstoringar, linoleumtryck, slöjd “gammalt och nytt” till världskrigen behandlats.

I våras gjordes en enkät av Stockholm Stad för att se hur eleverna upplever sin skola. Våra elever gav en mycket positiv bild av sin skolgång, både i jämförelse med Stockholm Stad totalt, och även i jämförelse med förra årets resultat. Det som sticker ut är frågor om kunskaper och inflytande över sin skolgång, frågor som om de får hjälp av sin lärare när de behöver det, mina lärare är bra på att lära ut och bra på att undervisa samt att lärarna lyssnar på mig och tar hänsyn till vad jag tycker fick vi mycket bra resultat på. Det som vi ser i enkäten att vi ska fortsätta arbeta med är trygghet, att de vuxna på skolan reagerar om någon är eller har varit elak mot en elev och vem man kan prata med när någon varit elak mot en själv eller någon kamrat. Enkäten finns att läsa i sin helhet på skolans hemsida.

Till hösten startar vi upp första veckan med två teambuilding dagar och Matteusjoggen och redan vecka 35 är det dags för utvecklingssamtal. Inbjudan till samtal kommer i ett separat mejl. Vi kommer såklart även göra studiebesök under nästa läsår och det blir bio samt ett besök på Gröna Lund (22/9) där vi ska utföra fysikaliska experiment. Vi kommer också ha föräldramöte tidigt på hösten med inriktning gymnasieval och även detta år besöka gymnasiemässan. Den 29/8 ska vi till Globen och lyssna på Aron Andersson och få mingla med många idrottsstjärnor samt se en show med Danny Saucedo och Boris René mfl.

Vi vill också passa på att välkomna vikarien för Ajantha som heter Corinne och ska tillhöra arbetslaget (Ajantha kommer tillbaka i vår).

Vi ser fram emot hösten och önskar er alla en underbar sommar!

Erik, Shirre, Lina och Inger

Vi börjar skolan igen onsdagen den 16 augusti kl. 09.00

Här kommer sommarbrev från skolledningen: Sommarbrev skolledningen 2017

SV: Efter lovet tar Oscar över som lärare i svenska i år 8. Hanna har flyttat till Örebro. För frågor kring svenskan maila carola.rivero@stockholm.se som är medansvarig för svenskan. Glöm inte praoläxan som ska bearbetas efter påsklovet. Efter påsklovet ska ni också bearbeta era noveller. Lycka till med resten av terminen! /Hanna

EN:  Vi övar på essäskrivning. Varje vecka ges en ordläxa på ca 25-35 ord som förhörs måndagen efter.

MA: Bråk och Procent, kapitel 5 från vecka 16-20. se planering här: Bråk och Procent

NO: Vecka 16 börjar vi med organisk kemi och avslutar terminen med en teknikuppgift. Se planering här: Organiskkemi-Koletskemi

SO:  Vi läser HI-kursen om "Imperialismen och världskrigen"..Om du klickar på "SO"-länken kommer du till min blogg. Där finner du min pedagogiska planering, provsidor och annat viktigt du behöver för att följa med i SO-undervisningen. Sidor att läsa v.20: HI-prov

IDH:

BILD:

MU:

SL:

HKK:

8b

ENG: Vi övar essäskrivning. Varje vecka så övar vi 25-35 nya ord till nästkommande fredag

NO:  Vecka 16 börjar vi med organisk kemi och avslutar terminen med en teknikuppgift. Se planering här: Organiskkemi-Koletskemi

SO:  Vi läser HI-kursen om "Imperialismen och världskrigen". Mer information kommer jag att lägga ut på min blogg under veckan. Om du klickar på "SO"-länken kommer du till min blogg. Där finner du min pedagogiska planering, provsidor och annat viktigt du behöver för att följa med i SO-undervisningen. Sidor att läsa v.20: HI-prov

IDH:

Teknik:

MU:

SL:

HK

SP: Ny pedagogisk planering, vecka 10-22, finns på bloggen under "español curso 8". Klicka på SP här till vänster.

FR: Vi jobbar med kapitlet "la recette". Under veckan ska ni i par redovisa texten muntligt.